Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Trafic ilicit cu articole de tutungerie anihilat la Briceni

 

În noaptea de 29 spre 30 aprilie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în colaborare cu SPIA al MAI, au deconspirat activitatea infracțională de comitere a tentativei de trafic ilicit cu articole de tutungerie în proximitatea satului Șirăuți, raionul Briceni.


În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transportul. La fața locului, au fost depistate: 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 0,5 milioane MDL.


Totodată, a fost identificat și reținut pentru 72 de ore unul dintre liderii grupării criminale. După înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita mandat de arest pentru un termen de 30 de zile.

La moment, acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare pentru stabilirea și reținerea tuturor infractorilor implicați, dar și colectarea probelor.


Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe pentru identificarea implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea.
 

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

 

SPIA apreciază și reiterează importanța colaborării interinstituționale întru contracararea ilegalităților.