Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului marcată la MAI

Astăzi, 18 iunie 2021, în contextul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, care este marcată anual în a treia duminică a lunii iunie, ministrul afacerilor interne Pavel Voicu a venit cu un mesaj de felicitare și recunoștință către angajații Serviciului medical al MAI, dar și a emis un ordin de menționare pentru aceștia.

 

Astfel, în cadrul unei ceremonii festive domnul ministru a mulțumit personalului medical pentru curajul, implicarea și profesionalismul demonstrat la îndeplinirea obligațiunilor funcționale.

 

”Profesia pe care ați ales-o stimați lucrători medicali și farmaciști, este una din cele mai valoroase, dar și una din cele mai responsabile. Sunteți cei care contribuiți zilnic la restabilirea celui mai important lucru pe care îl are un om – sănătatea. Aveți toată aprecierea și recunoștința mea, dar și a întregii echipe MAI”, a menționat Pavel Voicu.

 

În acest sens, pentru contribuția profesională considerabilă, eforturile depuse, dăruirea de sine, implicarea activă în realizarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19, precum și pentru atitudine constructivă, oferirea serviciilor de calitate întru asigurarea securității medicale, angajații Serviciului medical au fost menționați cu Diplome de onoare a Guvernului RM și distincții ale Ministerului Afacerilor Interne - Crucea ,,Pentru Merit” de clasa I și de clasa II, Medalia comemorativă 30 de ani a MAI și Diplome de onoare ale MAI.

 

Totodată, în același context, ministrul Pavel Voicu a avut o întâlnire și cu reprezentanți din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Spitalului Clinic Militar Central. În cadrul evenimentului, ministrul afacerilor interne a mulțumit acestora pentru consolidarea eforturilor, colaborare și suportul acordat instituțiilor medico-sanitare ale MAI în gestionarea crizei pandemice provocată de Covid-19. Astfel, domnul Pavel Voicu a felicitat oficialii cu Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, le-a dorit succes și rezistență în munca nobilă, și le-a înmânat ,,Medalia pentru cooperare” a MAI.