Mergi la conţinutul principal

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată la MAI

 

Astăzi, 3 decembrie 2021, este consemnată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Cu acest prilej, Secretarii de stat ai MAI, Alexandru Oprea și Jana Costachi s-au întâlnit cu un grup de veterani cu dizabilități din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 


În debutul evenimentului,  Secretarul de Stat Alexandru Oprea a salutat veteranii, le-a mulțumit pentru prezență, le-a dorit multă sănătate și prosperitate. 


„Stimați veterani ai MAI, mă bucur să vă văd astăzi alături de noi. Vreau să menționez că Dumneavoastră sunteți adevărați patrioți ai neamului! V-ați dedicat o parte din viață stând la straja securității și suveranității țării. Mai mult ca atât, cu mult curaj ați luptat pentru Independența Republicii Moldova. Transmit un mesaj de recunoștință familiilor Dumneavoastră, pentru că v-au fost mereu alături de-a lungul anilor și v-au așteptat cu mare grijă acasă”, a menționat Alexandru Oprea în discursul său.


La fel, cu un mesaj aparte a venit și Secretarul de Stat Jana Costachi: ,,Astăzi am o ocazie în plus de a vă spune că Dumneavoastră sunteți eroi care ați scris istorie, sunteți cei care ați stat la baza formării sistemului Afacerilor Interne și sunteți un exemplu demn de urmat pentru tânăra generație”.


Astfel, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, 39 veterani ai MAI cu nevoi speciale au primit colete cu produse alimentare. 


Conform datelor statistice, în cadrul MAI sunt 800 veterani cu nevoi speciale.


Marcarea anuală a acestei zile fost stabilită în anul 1992 de Organizația Națiunilor Unite pentru a sprijini persoanele cu dizabilități. Republica Moldova a semnat Convenția la 13 decembrie 2006 și a ratificat-o la 21 octombrie 2010.