Mergi la conţinutul principal

Întrevederea ministrului Ana Revenco cu reprezentantul UNHCR pentru Europa Centrală Roland Schilling

 

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o întrevedere cu reprezentantul UNHCR pentru Europa Centrală, Roland Schilling.

 

Discuțiile s-au axat pe progresele obținute în domeniul politicilor de azil precum și pe prioritățile actuale ale relațiilor bilaterale cu UNHCR în materie de azil. 

 

Ministrul a apreciat sprijinul constant oferit MAI, subliniind importanța, inclusiv a instruirilor oferite și impactul acestora în diverse domenii. Totodată, au fost specificate acțiunile care vor fi întreprinse întru îmbunătățirea serviciilor privind asigurarea necesităților de bază ale solicitanților de azil, accesul solicitanților de azil la servicii medicale, accesul beneficiarilor de protecție internațională, cu nevoi speciale, la diverse tipuri servicii, etc.

 

Totodată, Ana Revenco a menționat că mizează în continuare pe suportul UNHCR în ceea ce privește examinarea practicii statelor din regiune, prin proiecte dedicate domeniului azilului, integrării, apatridiei, acordarea asistenței în consolidarea capacităților autorităților și societății civile.

 

La rândul său, domnul Roland Schilling a asigurat disponibilitatea privind dezvoltarea relațiilor în domenii de interes comun și acordarea sprijinului necesar.