Mergi la conţinutul principal

Întrevederea Ministrului Afacerilor Interne cu Ambasadorul Thomas Guerber, Director al Centrului pentru Guvernarea Sectorului de Securitate (DCAF)

În cadrul vizitei de lucru la Geneva, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o întrevedere cu Ambasadorul Thomas Guerber, Director al Centrului pentru Guvernarea Sectorului de Securitate (DCAF).


Întrunirea a avut drept scop prezentarea constatărilor preliminare a Evaluării Strategice a stadiului dezvoltării în cadrul MAI. 


DCAF a oferit un răspuns prompt la solicitarea de a efectua Evaluarea Strategică a instituției, menționând deschiderea angajaților MAI în procesul de evaluare.


Un subiect important în cadrul întrevederii a fost reconfirmarea angajamentului și sprijinului expertizării în continuare a domeniilor de anticorupție, management strategic, management al resurselor umane și digitalizării. 


Directorul DCAF a manifestat interesul dezvoltării componentei de ordine și securitate publică, în special prin prisma interoperabilității și abordării integrate în contextul actualelor provocări, care subliniază importanța abordării unice a domeniului dat. 


Mai mult decât atât, a fost reiterat faptul că odată cu aprobarea Programului de Dezvoltare Strategică al MAI, DCAF este interesat în dezvoltarea unor proiecte și programe dedicate pe domeniul afacerilor interne.