Mergi la conţinutul principal

Întrevederea Ministrului Afacerilor Interne Ana Revenco cu Directorul General al Organizației Internaționale pentru Migrație

 

În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2021, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a efectuat o vizită de lucru la Geneva, unde a participat la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Organizației Internaționale pentru Migrație.


Totodată, Ana Revenco a avut discuții bilaterale cu António Vitorino, Directorul General al Organizației Internaționale pentru Migrațiune și cu Ugochi Florence Daniels, Directorul General Adjunct al OIM, fiind subliniată importanța parteneriatului existent. 


Republica Moldova a fost felicitată pentru evaluarea Strategiei naționale privind migrația și azilul pentru anii 2011-2020, în acest sens o atenție sporită a fost dedicată elaborării noului document de politici în domeniul migrației și azilului reieșind din nevoile provocărilor existente regionale și internaționale – un document comprehensiv, care va sprijini inclusiv dezvoltarea Biroului pentru Migrație și Azil. 


Astfel, a fost agreată continuarea parteneriatului pe aspecte ce țin de diasporă, în special pe filiera suportului pentru afaceri și menținerea conexiunii sociale și economice a diasporei. 


În cadrul întrevederii, a fost discutat interesul participării Republicii Moldova la Rețeaua ONU pentru migrație a OIM și combaterea traficului de persoane.


Oficialii OIM au reiterat angajamentul de a susține și dezvolta în continuare parteneriatul bilateral, reiterând importanța împărtășirii experienței Republicii Moldova și altor state.