Mergi la conţinutul principal

Întrevederea ministrului Afacerilor Interne Ana Revenco cu Ambasadorul Poloniei în RM E.S. Bartłomiej Zdaniuk


 
Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut astăzi 28 septembrie 2021 o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei în RM E.S. Bartłomiej Zdaniuk.

 

Întrevederea s-a desfășurat în continuarea vizitelor oficialilor polonezi în Republica Moldova din luna august curent, precum și în contextul înțelegerilor agreate în domeniul afacerilor interne.

 

În acest sens, ministrul a adus aprecieri părții poloneze pentru progresul obținut în promovarea dialogului bilateral și deschiderea de a susține eforturile instituționale în vederea modernizării MAI. Totodată, a evidențiat importanța susținerii poloneze pe componenta managementului strategic al MAI, precum și preluarea experienței poloneze în diferite domenii din sfera de activitate a MAI, în special privind combaterea criminalității transfrontaliere, situații de urgență, formarea personalului, prevenirea și combaterea corupției, managementul frontierei etc. 
 

 

Domnul Ambasador E.S. Bartłomiej Zdaniuk la rândul său a exprimat  angajamentul părții poloneze pentru consolidarea relațiilor bilaterale și aprofundarea parteneriatului moldo-polonez,  evidențiind perspectivele de viitor pentru colaborarea în domenii de interes comun.