Mergi la conţinutul principal

Întâlnirea Secretarului de stat al MAI Jana Costachi cu Coordonatorul regional pentru Europa de Est și Asia Centrală din partea ICMPD Radim Zak

Secretarul de stat al MAI, Jana Costachi a avut astăzi, 29 septembrie, o întrevedere de lucru cu Coordonatorul regional pentru Europa de Est și Asia Centrală din partea Centrului Internaţional de Dezvoltare a Politicilor Migraţionale (ICMPD) Radim Zak și cu managerul de portofoliu regional Violeta Wagner, aflați într-o misiune de lucru în Republica Moldova.

 

La discuții au participat reprezentanții Direcției de politici în domeniul migrației și azilului și Direcției de politici în domeniul managementului integrat al frontierei de stat din cadrul MAI, precum și conducătorii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Biroului Migrație și Azil și Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

 

Subiectele de importanță vitală pentru MAI, pe care ICMPD s-a angajat să le susțină, sunt cele aferente gestionării fluxurilor migraționale, elaborării politicilor, consolidării proceselor de gestiune a resurselor umane, precum și a managementului integrat al frontierei de stat.

 

Abordarea integrată, transparența, asigurarea complementarității și continuității proceselor deja demarate prin intermediul proiectelor cu finanțare externă, sunt doar câteva principii convenite de comun acord care vor fi vizate în continuarea parteneriatului dintre ICMPD și MAI.

 

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb amplu de viziuni privind politicile în domeniul migrației, fiind anunțate inclusiv și prioritățile de viitor.

 

Secretarul de stat a apreciat relațiile de parteneriat cu ICMPD, datorită căruia în cadrul sistemului afacerilor interne au fost implementate de-a lungul timpului mai multe proiecte în domeniul vizat.

 

La rândul său, Coordonatorul regional Radim Zak a mulțumit pentru întrevedere și a dat asigurări de susținere prin realizarea și a altor proiecte de interes comun.