Mergi la conţinutul principal

Evenimentul de celebrare a celei de-a 10 ediții a Zilei Cooperării Europene

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a participat astăzi 25 septembrie la celebrarea celei de-a 10-a ediții a Zilei Cooperării Europene. Evenimentul a avut loc în parcul „Alunelul” din orașul Chișinău, unde au participat reprezentanți ai Președinției RM, Janis Mazeiks șeful delegației UE, Dumitru Budianschi ministru al Finanțelor, Marius Ciprian Toth ministru plenipotențiar, Ambasada României și reprezentanții structurilor de Management ale Programului.

 

În mesajul său, ministrul a exprimat profunda recunoștință partenerilor internaționali, care și-au manifestat angajamentul de a oferi sprijin constant Republicii Moldova în îmbrățișarea valorilor europene pentru furnizarea serviciilor de calitate cetățenilor.

 

,,Rolul asistenței externe în realizarea priorităților de dezvoltare a MAI este unul semnificativ, astfel contribuind la consolidarea infrastructurii și dotarea cu tehnică a locurilor de muncă, precum și sporirea profesionalismului angajaților MAI și accesul la informație a acestora prin intermediul dezvoltării arhitecturii IT. Nivelul de siguranță și încrederea cetățenilor în structurile de aplicare a legii, dar și eficiența serviciilor oferite sunt valori care vor determina activitatea instituției”, a menționat ministrul Ana Revenco.

 

Uniunea Europeană susține modernizarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne prin implementarea mai multor programe și proiecte în vederea realizării agendei de reforme, fapt ce ilustrează solidaritatea în oferirea cetățenilor Republicii Moldova unui viitor european.

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele mai multor proiecte implementate în cadrul Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, susținut de Uniunea Europeană.

 

În acest context, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne fiind printre beneficiarii proiectelor de cooperare, au prezentat rezultatele atinse, produsele și echipamentele achiziționate în cadrul acestora. La rândul lor, angajații MAI au mulțumit și ei partenerilor externi pentru colaborare și suportul oferit, grație căruia treptat crește nivelul calității serviciilor publice furnizate continuu populației prin: reacționarea mai rapidă la apelurile de urgență, intervenția mai bună a salvatorilor și polițiștilor, protecția cetățenilor și a bunurilor acestora.