Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ziua Ușilor Deschise la MAI de Ziua Mondială a Copilului


Zeci de copii ai angajaților aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, s-au bucurat astăzi, 1 iunie curent, de surprizele pregătite la Ziua Ușilor Deschise în contextul evenimentului Zilei Mondiale a Copilului.


Evenimentul a avut loc în incinta MAI, unde ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, le-a făcut o mică excursie prin biroul său și le-a oferit ocazia copiilor să facă cunoștință cu activitatea lui zilnică, precum și să stea în fotoliul de ministru.


În mesajul său de felicitare, ministrul a reiterat rolul important al copiilor în societatea noastră, dar și datoria celor maturi de ai îndruma și încuraja în toate. Totodată, le-a urat copiilor o vacanță frumoasă, interesantă, plină de noi cunoștințe și fără primejdii. 


În continuare, copiii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu sediul instituției, au vizitat muzeul unde au făcut cunoștință cu istoria MAI, precum și au avut parte de multă distracție și concursuri organizate. La fel, copiii au rămas impresionați de patrupezii de la Poliția de Frontieră dresați de chinologul, Ghenadie Rotaru.


Totodată, copiii angajaților au făcut cunoștință cu tehnica specială din dotare a Inspectoratului General al Poliției și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. În contextul evenimentului, picii au avut parte de cadouri, surprize dulci.


Ministerul Afacerilor Interne menționează că, copiii sunt cea mai mare bogăție a unui om, iar angajații MAI au mai întâi de toate, misiunea să protejeze această bogăție, de multe ori cu prețul propriei vieți sau cu jertfirea timpului propriilor copii.


Copilărie fericită dragi copii!