Mergi la conţinutul principal

Prevenirea și combaterea manifestărilor de corupție, a încălcărilor regimului juridic al averilor și intereselor personale, conflictelor de interese, incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor – abordate în cadrul unei campanii de informare

Serviciul protecție internă și anticorupție la MAI, în comun cu Autoritatea Națională de Integritate, a lansat la 16 septembrie curent, o campanie de informare și sensibilizare în rândul funcționarilor MAI.

Scopul campaniei este de a preveni și diminua semnificativ numărul procedurilor de verificare și control al averilor și intereselor personale, al regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor în privința funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI.

Campania se va desfășura în perioada 16 septembrie - 12 noiembrie 2021 în subdiviziunile MAI prin organizarea activităților instructive, în baza regiunilor de risc identificate.

 

SPIA va încuraja denunțarea manifestărilor de corupție și influențelor necorespunzătoare, promovarea conceptului toleranţei zero față de fenomenul corupţiei și promovarea liniei specializate anticorupție a MAI „1520”.