Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Activitatea clandestină a unui cazino (VIDEO)

La 22.05.2021, cu suportul informativ al ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, de către funcționarii DP a mun. Chișinău, în comun cu angajații BPDS ,,Fulger” a IGP al MAI, a fost documentată activitatea clandestină din incinta unei săli de jocuri de noroc.

În speță, activitatea era coordonată de un bărbat de 35 ani care organiza jocurile de noroc atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, într-un local dotat cu sisteme de securitate și limitare de acces. 

În rezultatul desfășurării raziilor, în incinta localului, au fost depistate 22 persoane care practicau jocuri de noroc, unde s-a dovedit că participanții au achitat taxa de 500 MDL. De menționat este faptul că, activitatea localului clandestin era desfășurată cu ignorarea prevederilor Instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

 În urma examinării la fața locului, au fost cercetate și ridicate 4 mese destinate jocului poker, 1500 fișe de joc, seturi cu cărți de joc, laptop, mijloace financiare în sumă de 11 000 MDL. 

    Consecvent, persoanele vizate au fost documentate și identificate, urmând a fi atrase la răspundere contravențională pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător și încălcarea legislației cu privire la jocurile de noroc.

     În acest context, SPIA condamnă implicarea cetățenilor în activități ilegale și va concentra eforturile pentru a depista și sancționa cetățenii care participă la organizarea și coordonarea activităților clandestine.

     Totodată, SPIA precizează că, are misiunea să fortifice activitatea subdiviziunilor MAI în scopul respectării normelor de prevenție a evoluției pandemice.