Mergi la conţinutul principal
  • Clear

UPDATE//Detalii în legătură cu cazul polițistului răpit în dimineața zilei de ieri

Update//Cetățenii Republicii Moldova, răpiți ieri de forțele de la Tiraspol au fost eliberați.

 

Structurile speciale ale MAI, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca.

 

Aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică ulterior.

Menționăm că angajații MAI vor asigura mereu securitatea cetățenilor săi, intervenind prompt de fiecare dată, pentru ca legea să fie respectată în deplină măsură, sub toate aspectele și formele ei, inclusiv pe termen lung în raport cu cazurile de acest tip. Indiferent de timpul care trece de la comiterea unor infracțiuni înregistrate.

 

Avertizăm forțele străine ordinii de drept să se abțină de la provocări de acest fel, fiindcă orice acțiune ilegală poate primi o reacție adecvată, dar în strictă conformitate cu legea RM. Interesul nostru comun rămâne a fi pacea, securitatea oamenilor și stabilitatea în regiune. Iar mai presus de orice, trebuie să fie bunul simț uman și moral.

 

Noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.

 

Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale.

Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și SIS.

 

Din materialele acumulate, pe parcursul zilei de ieri, se cunoaște că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia.

 

Totodată, comunicăm că pe parcursul zilei  de 7 octombrie a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

 

Ca urmare, a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.

 

Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale.

Cu detalii vom reveni.